Vlada je konec decembra 2023 sprejela sklep o razglasitvi tedna slovenske hrane, ki ga bomo na območju Slovenije obeleževali vsak tretji teden novembra. Gre za pobudo Čebelarske zveze Slovenije in desetih stanovskih organizacij.
Namen tedna slovenske hrane je spodbuditi večje naročanje, nakupovanje in uživanje slovenske, lokalno pridelane hrane, promovirati slovenske tradicionalne jedi ter spodbuditi zdrav prehranski način. Ozaveščanje v okviru tedna slovenske hrane se bo osredotočalo na javne ustanove, gostinske obrate, gospodinjstva in splošno zainteresirano javnost. Teden slovenske hrane bo prispeval še k boljšemu sodelovanju vseh, ki so vključeni v verigo preskrbe s hrano in k boljši promociji slovenske hrane ter večjemu spoštovanju hrane in naravnih virov, potrebnih za njeno proizvodnjo.
Občina Rečica ob Savinji in Turistično društvo Rečica ob Savinji sta se pridružila soustvarjanju prvega Tedna slovenske hrane, saj bi s tem radi prispevali k še boljšemu sodelovanju vseh, ki so vključeni v verigo preskrbe s hrano in k promociji slovenske hrane.
V ta namen bomo pred občinsko stavbo na Rečici ob Savinji 55, 3332 Rečica ob Savinji, v Tednu slovenske hrane, 16. novembra 2024, od 10. do 13. ure, postavili tržnico, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki hrane.
Vabljeni!